ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ

 

 του Τάσου Ανθουλιά

  

Η κατανόηση των αρχών λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού, αφού η λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι ανάλογη με τη διαδικασία της σκέψης.

Όταν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα με τη βοήθεια του υπολογιστή, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επινοήσουμε μια μέθοδο λύσης και έπειτα να τεμαχίσουμε αυτή τη μέθοδο σε μια σειρά από πολύ απλά βήματα.

Τα βήματα αυτά πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή σειρά. Για να γίνει αυτό απαιτείται η πλήρης γνώση της διαδικασίας, καθώς και η σύνδεσή της με τον χρόνο. Επίσης, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίζονται σε κάθε βήμα οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η συνέχεια στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο στη διεύθυνση του YouTube::

https://www.youtube.com/watch?v=DTmeHbd5gcw

Το βίντεο στηρίζεται σε άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή της Κυριακής" στις 29 Φεβρουαρίου 1976 και μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση: https://www.helidoni.info/ChildLogic.pdf

 

Επιστροφή

στην Αρχική σελίδα